ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Saturday, July 26, 2008

Για τα παιχνίδια της ΜΙΤ (και των φίλων της)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ i-reporter

Λοιπον.....
Αυτές τις ημέρες, κάθε ημέρα, βλέπουμε μαζί με το γιό μου, απο ενα "ταξιδιωτικό ντοκυμαντερ" της Μάγιας Τσόκλη απο τη σειρά "οι τόποι που αγαπήσαμε" (που έδωσε η "Καθημερινή"). Πρόκειται για μια σπουδαία δημοσιογραφική δουλειά που μας πάει απο την Κωνσταντινούπολη, στην Ιωνία της Μικράς Ασίας, απο εκεί στο Πόντο και την Ιμβρο, μετά στον Αιγυπτιακό ελληνισμό της Αλεξάνδρειας, του Καϊρου και του Σινά. Η Μ.Τ. καταφέρνει να κάνει το "ταξιδιωτικό ρεπορτάζ" κυριολεκτικά...πολιτικό, ιστορικό,λαογραφικό,ανθρώπινο....
Τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ-εικόνες-μαρτυρίες είναι νομίζω απο το 2005-2006, άρα πρόσφατα. Μπορείς να δεις πως η Τουρκία -μετά το 1923 που ιδρύθηκε απο τον Θεσσαλονικιό Κεμάλ - δεν έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πως ένας λαός χωρίς ιστορία, προσπαθεί να αρπαχτεί και να οικειοποιηθεί το παρελθόν του τόπου που κατέκτησε. Πως δεν μπορεί να πάει "ούτε βήμα" την ιστορία του τόπου, μπροστά. Πως οι αμόρφωτοι, αγράμματοι, βάρβαροι και μισσαλόδοξοι θέλησαν να καταστρέψουν ό,τι δεν καταλάβαιναν. Τώρα τελευταία, οι σύγχρονοι Τούρκοι διαφημίζουν την αρχαία ελληνική Ιωνία και το Βυζάντιο ως...τουρκική "κληρονομιά" (γιατί αυτό ΜΟΝΟ πουλάει).
Το μόνο που έχουν κάνει είναι να καταστρέφουν και να "κοτσάρουν"(μοστράρουν) τις τούρκικες σημαίες σε ό,τι ελληνικό, βυζαντινό ή χριστιανικό υπάρχει στη χώρα τους (απο σπίτι μέχρι στάβλο). Οπως ο Χίτλερ ανέβασε την σημαία του στην Ακρόπολη το 1941.
Οποιος δει "τα ταξιδιωτικά αυτά ντοκυμαντερ" (ή έχει ταξιδέψει σε αυτές τις περιοχές) θα καταλάβει τι λέμε...
Ολα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό με αφορμή τις "κινήσεις,αποδιδόμενες δηλώσεις κ.α." των μουσουλμάνων βουλευτών Ροδόπης και Ξάνθης, τις επισκέψεις των τούρκων βουλευτών κλπ και όσα γράφονται αυτές τις ημέρες με αφορμή όλα αυτά.
Η δική μου (και "μας") στάση, ήταν και είναι απλή. Δεν θα παίξουμε στο παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας. Ως "Πολίτης"(απο την Πόλη) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη (και το σπίτι μου είναι εκεί) και που στο παρελθόν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον ίδιο τον Σαδηκ Αχμετ και να συζητήσω μαζί του όλα όσα έκανε και ήθελε (και με τον φαϊκογλου τότε, που ήταν στην ελληνική βουλή), λέω να ...κόψουν όλοι τις μαλακίες και τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών (άλλωστε το "πλαφόν" του 3% μήπως θυμούνται πότε θεσπίστηκε και γιατί;).
Σύμφωνα με την συνθήκη ήττας του ελληνισμου του 1923 σήμερα οι μουσουλμάνοι στην Δυτ.Θράκη ΝΟΜΙΜΑ θα έπρεπε να είναι περίπου 2.000 όλοι και όλοι και οι μιναρέδες τους να έχουν την τύχη των ορθόδοξων εκκλησιών στην Τουρκία(ας πάρουν τα ταξιδιωτικά ντοκυμαντέρ της Μάγιας να δούνε τις εκκλησίες σήμερα στην Τουρκία). Ας κάνουν τον σταυρό τους που είναι κοντά...200.000 και οι μιναρέδες τους υψώνονται σαν κεφάλια ¨κόμπρας" σε ολη τη Δυτ.Θράκη πιο καλοδιατηρημένοι απο τους μιναρέδες της Αγκυρας!
Απο εκει και μετα:
Το ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τους δυο βουλευτές (απο τη στιγμή που παίζουν τα παιχνίδια της ΜΙΤ) και το κράτος να επαναφέρει στην ατζέντα συζητήσεων με την Τουρκία την εφαρμογή της συμφωνίας ήττας της Ελλάδας, για την αμοιβαιότητα πληθυσμών και θρησκείας. Τόσο απλό. Οσοι περισσεύουν, μπορούν απο αύριο το πρωί να μας αδειάζουν την γωνιά για να πάνε εκεί που νιώθουν καλλύτερα....