ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Monday, December 29, 2008

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ:

H E L L E N I C A F F A I R S F O R U M
http://groups.google.com/group/hellenic-affairs-forum
~~~ Send your messages to: ~~~
hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com
~~~ Visit our BLOG: ~~~
http://hellenic-affairs-forum.blogspot.com

Σημαντική επιτυχία των Ποντίων της Αυστραλίας η τοποθέτηση ειδικής πλακέτας στο Μουσείο της Νότιας Αυστραλία που βρίσκεται στην Αδελαΐδα. Τα επιθυμητά αποτελέσματα έρχονται νομοτελειακά όταν ο συχνά καπελωμένος από ελλαδίτικους πολιτικούς φορείς Απόδημος Ελληνισμός παύει να βρίσκεται "εν υπνώσει" και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του υπό την σωστή καθοδήγηση εμπνευσμένων ηγετών του.

Πηγή: http://epontos.blogspot.com

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
FEDERATION OF PONTIAN ASSOCIATIONS OF AUSTRALIA
~
674 Torrens Road, Pennington, South Australia, 5013, Australia
Tel. +61883448448
http://www.pontos.org.au
info@pontos.org.au
~

Μελβούρνη, 24η Δεκεμβρίου, 2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής μεταλλικής πλακέτας που τοποθετήθηκε στο Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας (Αδελαΐδα), η οποία γράφει τα εξής:

Η ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 1914 ΚΑΙ 1923 ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ "ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΟΤΑΝ ΒΙΑΙΑ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΗ.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΧΩΡΕΣ.

50.000 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2008

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς, συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας πολλών ανθρώπων μαζί, που κατέθεσαν πραγματικά την ψυχή τους, κατανόησαν το χρέος που έχουν στους προγόνους τους, θύματα της Χριστιανικής Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους και που πίστεψαν από την αρχή ότι έπρεπε να πετύχουν και πέτυχαν.

Θα ήταν παράλειψη, στο σημείο, αν δεν πιστώναμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας αυτής που τιμά όλους τους Πόντιους της Αυστραλίας.

Ο κ. Ταβλαρίδης, είναι και Πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας της Νότιας Αυστραλίας, που το επόμενο Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008, γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με μεγάλο πανηγυρικό χορό, στον οποίο θα παραστούν αντιπρόσωποι από τα περισσότερα Ποντιακά σωματεία της Αυστραλίας και οπωσδήποτε σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Από την αρχή της όλης διαδικασίας και μέχρι το αίσιο τέλος της, επιβεβαίωσε αυτό που ο πάνσοφος λαός μας λέει πως, "ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται".

Στο μήνυμα, για τα 50 χρόνια της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας, ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Πολιτείας κ. Μάϊκλ Άτκινσον, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Οι Έλληνες Πόντιοι της Νότιας Αυστραλίας, είναι οι φύλακες της φλόγας και κληρονόμοι του ανεκτίμητου και μοναδικού πολιτισμού τον οποίο και διατήρησαν αναλλοίωτο κάτω από αντίξοες, διώξεις, πολέμους και ειρήνη, σε καιρούς δόξας και σκλαβιάς, για τέσσερις χιλιάδες χρόνια.

Κανένα από αυτά τα γεγονότα, ούτε και η τραγική και βάρβαρη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, από την οποία γεννήθηκε η Τουρκική Δημοκρατία, δεν μπόρεσαν να σβήσουν την λάμψη και το φως που εκπέμπει ο Ποντιακός Πολιτισμός, μια εσωτερική φλόγα που γέννησε το θαύμα των Ελληνικών επιτευγμάτων και τον κλασικό Ελληνικό Πολιτισμό.

Ο Ποντιακός-Ελληνικός πολιτισμός, είναι ακατανίκητος, γιατί ο λαός που τον δημιούργησε, τον διέδωσε και τον διατηρεί, μεταξύ των Ποντίων της Ελλάδας και των Ποντίων της Διασποράς, τον υπηρετεί και τον γιορτάζει στις γωνιές του πλανήτη.

Οι Πόντιοι της Νότιας Αυστραλίας, μακροχρόνια με αγάπη και σεβασμό, διατήρησαν και διέδωσαν, με αγάπη και σεβασμό, την πολιτιστική κληρονομία τους και χάρη σε αυτό, η Νότια Αυστραλία αισθάνεται και είναι πιο πλούσια."

Με την ευκαιρία, εν όψει των αγίων ημερών, ευχόμαστε υ'είαν και ευλο'ίαν.

Για την Εκτελεστική

Παναγιώτης Ιασωνίδης
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
Αναπληρωτής Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων
~