ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Saturday, November 17, 2007

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΤΕ...


Επίθεση σε ναό στην Κωνσταντινούπολη

Παρασκευή, 16.11.07

Τρόμο στην οικογένεια του νεωκόρου της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στη Χαλκηδόνα και αγωνία στο Πατριαρχείο και την ομογένεια προκάλεσαν άγνωστοι που στις 5:30 το πρωί εισέβαλαν στο νάρθηκα του ναού, σπάζοντας τα παράθυρα. Η αστυνομία της Χαλκηδόνας έχει συλλάβει τρεις ύποπτους για την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος από γυαλιά στο χέρι και θεωρείται ως βασικός ύποπτος του επεισοδίου.

Ειδικότερα, άγνωστοι που περιγράφησαν από αυτόπτες μάρτυρες ως νεαρής ηλικίας (25 - 30 ετών) έσπασαν τα τζάμια - παρά τον τραυματισμό τους- και σχημάτιζαν με το αίμα τους διάφορα σχήματα στους τοίχους. Οι άγνωστοι τρομοκράτησαν την οικογένεια του νεωκόρου, λέγοντας «εδώ είναι Τουρκία, να φύγετε να πάτε στην Ελλάδα». Στον κήπο του ναού είχε σχηματισθεί λίμνη αίματος, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Οι άγνωστοι έψαλλαν τον τουρκικό εθνικό ύμνο, σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τον νεωκόρο έφθασε αμέσως και με μεγάλη δύναμη. Ο νεωκόρος Κώστας Μουχλίδης κλήθηκε και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Σε άλλο μέρος της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Στένη του Βοσπόρου, στην είσοδο της εκκλησίας των Ταξιαρχών, βρέθηκαν συνθήματα στους τοίχους της εκκλησίας που ανέφεραν «Θάνατος στους Χριστιανούς, ανάθεμα στους Ρωμιούς».

Στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 70 ναοί, διάσπαρτοι στην παλαιά Πόλη, τα χωριά του Βοσπόρου και την ασιατική ακτή.