ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Tuesday, January 13, 2009

Πραγματοποίηση Επιστημονικού Συνεδρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Πραγματοποίηση Επιστημονικού Συνεδρίου


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών, επιστημονικό σωματείο με μέλη του εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσει το 5ο Επιστημονικό του Συνέδριο στην Κατερίνη την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 8, 9 και 10 Μαΐου 2009, με θέμα:

«Ποντιακή διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας: παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ήδη συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, τα μέλη του που διαμένουν στην Πιερία και τους όμορους νομούς, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων του νομού, εκπρόσωποι των ποντιακών φορέων της Κατερίνης, στελέχη της εκπαίδευσης, κ.ά.. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργιάδης Γιάννης και Γενικός Γραμματέας ο εκπαιδευτικός και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Κασιμίδης Άρης.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, ορίστηκε ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Τομπαΐδης Δημήτρης και μέλη της ο Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και μέλος του Συνδέσμου Χατζησαββίδης Σωφρόνης, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Συνδέσμου Πελαγίδης Στάθης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Παυλίδης Αντώνης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ, η Γεν. Γραμματέας Δρ Χαριτίδου Γεωργία, Φιλόλογος, και τα μέλη του ΔΣ Δρ Καϊλάρης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ, Δρ Κουμλίδου Κατερίνα, Φιλόλογος και Δρ Περπερίδης Παύλος, Φιλόλογος.

Στο Συνέδριο αυτό θα προσκληθούν να εισηγηθούν, εκτός των άλλων, ειδικοί επιστήμονες και από το εξωτερικό, που έχουν ασχοληθεί με την ποντιακή διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας.

Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες, αντίστοιχες των χρονικών προσδιορισμών του τίτλου του Συνεδρίου. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο παρόν και το μέλλον της διαλέκτου.

Όσοι επιθυμούν να είναι εισηγητές στο Συνέδριο, παρακαλούνται να καταθέσουν περίληψη εισήγησης με τον τίτλο και συνοπτική βιβλιογραφία, που δεν θα ξεπερνά τη μία σελίδα σε γράμματα 12, Times New Roman, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2009 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panelsinedrio@yahoo.gr. Σε λίγες ημέρες θ’ αρχίσει να λειτουργεί και ηλεκτρονικός κόμβος του Συνεδρίου, για τον οποίο θα ενημερωθείτε με επόμενο μήνυμά μας. H Επιστημονική Επιτροπή θα οριστικοποιήσει τους εισηγητές μέχρι τις 15 Μαρτίου. Όσοι επιλεγούν, οφείλουν να καταθέσουν ολόκληρη την εισήγησή τους (όχι πάνω από 10 σελίδες συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας και στην ίδια γραμματοσειρά με την περίληψη) σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, διαφορετικά η εισήγησή τους δεν θα περιληφθεί στο βιβλίο πρακτικών. Το οριστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εισηγητών θα καλυφθούν από την Οργανωτική Επιτροπή, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθεί μέρος ή το σύνολο των εξόδων διαμονής όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου ως σύνεδροι, οι οποίοι οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, συμβατικό και κινητό τηλέφωνο και προ πάντων e-mail - το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τις εισηγήσεις, τη διαμονή, τις δηλώσεις συμμετοχής στο συνέδριο κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο μέλος της γραμματείας του Συνεδρίου Φρόσω Μπίλα, στο τηλέφωνο 23510-23 620, ή στον Πρόεδρο της Ο.Ε. Γεωργιάδη Γιάννη στο τηλ. 6937 717 828 και σε κάθε περίπτωση στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση panelsinedrio@yahoo.gr.


Αθήνα 20-12-2008

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ