ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Friday, January 23, 2009

Τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας αποκαλύπτονται



Τη συγκλονιστική μαρτυρία ότι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο σκότωσε δέκα Κύπριους αιχμαλώτους, έκανε χθες γνωστός Τούρκος ηθοποιός στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σοκάροντας τόσο τον παρουσιαστή όσο και τους τηλεθεατές.

Ο Ατίλα Ολγκάτς (όνομα και πράγμα), είπε σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ότι κατά την εισβολή ο διοικητής του, του είχε δώσει εντολή να σκοτώσει. «Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας δεκαεννιάχρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του, με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννιά. Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δε λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα, έκανα ψυχολογική θεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα».

Η είδηση προβάλλεται σήμερα σε τουρκικές εφημερίδες όπως η Βατάν, η Χουριέτ, η Μιλιέτ και η Ραντικάλ. Η «Χουριέτ» μάλιστα κάνει λόγο για «έγκλημα πολέμου» και προσθέτει: «αν τα λόγια αυτά δεν είναι προϊόν πλούσιας φαντασίας, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει για τον κ. Ατίλα, ο δρόμος της φυλακής, καθώς δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα πολέμου». Όπως η ίδια εφημερίδα σημειώνει «η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή τους μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους όντας σώοι και αβλαβείς, είναι τόσο ανάγκη που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες, όσο και η τιμή αυτών οι οποίοι τους έχουν αιχμαλωτίσει».

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα αξιοποιήσουν τη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.antinews.gr