ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Thursday, October 22, 2009

Ναύαρχος του ΝΑΤΟ καταγγέλει την Τουρκία για γενοκτονία

O επικεφαλής της Αμερικανικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, κατηγορεί την Τουρκία για «εθνοκάθαρση» των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της οικογένειας !


Ο ανώτερος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, μικρασιατικής καταγωγής Έλληνας, αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων, τόσο της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, όσο και του ΝΑΤΟ, κατηγορεί την Τουρκία για...
τη βία εις βάρος της ελληνικής μειονότητας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της οικογένειάς του, σχεδόν πριν από 90 χρόνια.
Σε ένα βιβλίο του, που δημοσιεύθηκε πέρυσι, πριν αναλάβει την Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση του ΝΑΤΟ Ευρώπης (SACEUR), ο Ναύαρχος Σταυρίδης, αναφέρει ότι η Τουρκία έκανε «εθνοκάθαρση» και «πογκρόμ» θυμάτων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται οι παππούδες του, που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους Σμύρνη και ο θείος του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε από βίαιες αντι-ελληνικές Τουρκικές ενέργειες.
Μαχητικά αεροπλάνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αεροπορικές δυνάμεις στην Ευρώπη (USAFE) και άλλα στοιχεία υπό τη διοίκηση του Σταυρίδη «έπρεπε να έχουν λάβει μέρος στην άσκηση "Αετός της Ανατολής", από τις οποίες οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, αφού η Τουρκία απέκλεισε τη συμμετοχή του Ισραήλ.
Ο Σταυρίδης εποπτεύει στενά την αμερικανικο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία και έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Ισραήλ σύντομα.

taxalia


Ypoloipo