ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Friday, January 29, 2010

Ο Άρειος Πάγος, ο “Ιός” και ο νεοελληνικός αμοραλισμός


“Ιός” και Άρειος Πάγος: Κοινός αντιπροσφυγικός αγώνας;

Με τον τίτλο “Η παλαιά Ελλάδα χρεοκόπησε“ ο Ν. Ξυδάκης σχολιάζει τη σημερινή μεγάλη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τίτλο!!! Γιατί την ώρα που η παλαιά Ελλάς καταρρέει, ο Άρειος Πάγος σε μια απίστευτη εκδήλωση κυνικότητας και αμοραλισμού αποδέχεται τις μεθοδεύσεις κάποιων ανήθικων κύκλων που αναθεωρούν την ιστορία και επιχειρούν την αθώωση των μεγαλύτερων εγκληματιών και πραγματικών εθνοπροδοτών που ανέδειξε αυτός ο τόπος: τους ηγέτες τους Λαϊκού Κόμματος και της “εθνικόφρονος παράταξης” ,που διαχειρίστηκαν την μικρασιατική πρόκληση από το Νοέμβριο του 1920 έως τον Αύγουστο του 1922.

Έτσι λοιπόν, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ενδυόμενη το ένδυμα του Πόντιου Πιλάτου αποδεχόταν την εισήγηση Κονταξή και επί της ουσίας συναινούσε στην αθώωση των Έξι εγκληματιών της Παλαιάς Ελλάδας, οι οποίοι βαρύνονται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συγκεκριμένη γεωπολιτική διαμόρφωση του μεταοθωμανικού κόσμου. Δηλαδή με την οριστική κυριαρχία του πνεύματος της Μικράς πλην Εντίμου, με την μετατροπή των κοσμοπολιτών αστών της Ιωνίας σε εξαθλιωμένους προλετάριους του βαλκανικού Νότου -έρμαια στη διάθεση του κάθε Γεωργίου Βλάχου ή ΣΕΚΕ, με την οριστική υποθήκευση της δυνατότητας εκσυγχρονισμού και απόκτησης αστικής τάξης στο νεοελληνικό μας Βασίλειο!

Είναι σα να φτύνουν με την απόφαση αυτή στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας στη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Είναι σα να θέλουν να πουν στο 1/4 του ελληνικού λαού που αποτελούν σήμερα οι γόνοι των προσφύγων του ‘22, ότι ακόμα είναι φιλοξενούμενοι και ανεπιθύμητοι.

Και βέβαια το ίδιο κάνει στη σημερινή “Ελευθεροτυπία” και η άλλη πλευρά του νομίσματος : Η ομάδα του “Ιού” της Κυριακής που θυμήθηκε το δράμα των προσφύγων της Καταστροφής του ‘22 και της άθλιας και εχθρικής αντιμετώπισής τους από το κράτος και τη Δεξιά για να υποστηρίξει τις απόψεις της για το μεταναστευτικό και τις δικές της εμμονές και ιδεοληψίες .

Δηλαδή, εκμετάλλευση στην εκμετάλλευση! Και από ποιούς;

Από αυτούς που αποκάλεσαν τη Μικρά Ασία ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αποσιώπησαν τις γενοκτονίες και δικαίωσαν με την ανάλυσή τους τον δολοφονικό τουρκικό εθνικισμό. Αυτοί, που οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνένοχοι στη Γενοκτονία, έρχονται σήμερα να εκμεταλλευτούν τη μοίρα των θυμάτων τους. Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!!

Ας επιστρέψουμε όμως στη πρώτη πλευρά του νομίσματος. Στον παλαιοελλαδικό Άρειο Πάγο και στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που τον μετέτρεψαν σε μεροληπτικό ιστορικό της μοναρχικής, βασιλοχουντικής παράταξης.

Να πως παρουσιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας από τον Τύπο:

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 2/2010 απόφασή της, έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθαν. Κονταξή, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, το ζήτημα της επανάληψης της «δίκης των έξι» που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί.

Ειδικότερα, η υπόθεση της «δίκης των έξι» απασχόλησε την Ολομέλεια του ΑΠ μετά από παραπομπή από το Ποινικό Τμήμα, καθώς οι αρεοπαγίτες του εν λόγω Τμήματος αποφάσισαν για το θέμα αυτό με διαφορά μιας ψήφου (3-2). Δηλαδή, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της «δίκης των έξι».

Η Ολομέλεια έκρινε απαράδεκτη την παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.

Στον Άρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια το Τμήμα όφειλε μετά την κρίση του να προχωρήσει «στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, διατάσσοντας είτε την επανάληψη της δίκης εάν θεωρείται αναγκαία ή έπρεπε να εφαρμόσει τα από το νόμο προβλεπόμενα».

Να σημειωθεί ότι στην πράξη η «δίκη των έξι» δεν θα οδηγεί σε νέα ακροαματική διαδικασία αλλά το Ποινικό Τμήμα θα συνεδριάσει για το «δια ταύτα» της υποθέσεως και θα κρίνει την αθωότητα κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

Πηγή: Πόντος και αριστερά






Ypoloipo