ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Friday, October 7, 2016

Η Οττάβα αναγνώρισε τη Γενοκτονία και προς απογοήτευση των αρνητών, υπάρχει και συνέχεια!

img_5066

Θ. Μαλκίδης

Η Οττάβα αναγνώρισε τη Γενοκτονία και προς απογοήτευση των αρνητών, υπάρχει και συνέχεια!
Η είδηση από τον Καναδά και ειδικότερα από την πρωτεύουσα της χώρας την Οττάβα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και της θέσπισης της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης, αποτελεί άλλη μία νίκη στην μεγάλη, δύσκολη και αγωνιώδη προσπάθεια για τη δικαίωση των προγόνων μας.
Η αναγνώριση αυτή έρχεται μετά από την ανάλογη πράξη από την πόλη του Τορόντο και βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις του Καναδά, αλλά και ομοσπονδιακά θεσμικά όργανα!
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Καναδική πρωτεύουσα, δια της υπογραφής και του σχετικού ψηφίσματος του Δημάρχου Τζιμ Γουότσον, έχει από πίσω του μία πολύχρονη και ανιδιοτελή προσπάθεια, συνεχή αγώνα και σοβαρό έργο από Έλληνες και Φιλέλληνες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ειδικότερα στον Καναδά.
Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο που κράτησε και κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση και βεβαίως και οι Ποντιακοί σύλλογοι, γνωρίζουν ότι δικαιοσύνη και η αλήθεια θριαμβεύουν. Όσα χρόνια και εάν περάσουν, παρά την προπαγάνδα και το ψεύδος, τα εμπόδια και τις δοκιμασίες, το φως νικά το σκοτάδι, η αλήθεια τη λήθη και το ψεύδος.
Η αναγνώριση αυτή και οι άλλες που έρχονται, δείχνουν ότι η Τουρκία μπορεί να ξοδεύει εκατομμύρια για να παραχαραχτεί και για να αλλοιωθεί η ιστορία, για να εξαφανιστεί ο φασισμός και το μαζικό έγκλημα, η πραγματικότητα όμως είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί κρυφτεί. Από την άλλη πλευρά παρά τα εμπόδια από το “κράτος” της Ελλάδας που αδιαφορεί για το ζήτημα της Γενοκτονίας, η νικηφόρα προσπάθεια συνεχίζεται και (θα) έχει σημαντικά αποτελέσματα.
Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες που αγωνίζονται και στον Καναδά, που προσπαθούν χωρίς καμία βοήθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, γνωρίζουν ότι έχουν μαζί τους το ισχυρότερο μέσο. Τις ψυχές των προγόνων μας. Για αυτό και θα νικήσουν, γι΄αυτό και θα νικήσουμε!
Δείτε την Διακήρυξη του Δημάρχου της Οττάβας

GREEK PONTIAN GENOCIDE REMEMBRANCE DAY
May 19th, 2016
WHEREAS, on this day, Hellenic communities across Canada recognize the 102nd anniversary of the Greek Pontian Genocide of 1914; and
WHEREAS, in 1914, the Ottoman government issued a decree to annihilate the Greek population from their ancestral and historic homeland of Pontus, home to the Greek Pontians since the time of Homer around 800 BCE; and
WHEREAS, over 350,000 Greek Pontians were exterminated and thousands were forcefully removed from their homes; and
WHEREAS, by recognizing this tragic time in European history, we are provided with an opportunity to understand and appreciate the values that we, as Canadians, deeply treasure – peace, freedom and democracy;
THEREFORE, I, Jim Watson, Mayor of the City of Ottawa, do hereby proclaim May 19th, 2016 Greek Pontian Genocide Remembrance Day in Ottawa.