ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Monday, June 30, 2008

"Όχι" της Σουηδίας στην αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ" ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ "ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ)

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 245 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.


ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ...
245 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ "ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!

...ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΣΟΥΗΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ-ΠΑΡΚΟ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ)

ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΗΔΟ ΠΡΟΞΕΝΟ;

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ;

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

29 Ιουνίου 2008, 20:40

Παναγιώτης Σαββίδης

Ο μοναδικός βουλευτής ελληνικής καταγωγής του σουηδικού κοινοβουλίου αρνήθηκε να στηρίξει πρόταση για αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών μειονοτήτων από το τουρκικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πρόκειται για τον βουλευτή του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Σουηδίας, Νίκο Παπαδόπουλο, που βρέθηκε στο στόχαστρο ομογενειακών οργανώσεων και κυρίως του Συλλόγου Ποντίων Στοκχόλμης «Εύξεινος Πόντος».

«Ο μοναδικός βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου με ελληνικές ρίζες, ψήφισε κατά της αποδοχής της πρότασης. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με μέλη του συμβουλίου του συλλόγου μας και άλλους Έλληνες, αναφορικά με το γεγονός προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ήταν αφηρημένος και πάτησε λάθος κουμπί», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων, που συνεχίζει: «Για να δικαιολογηθεί ο ίδιος, σημείωσε στο πρωτόκολλο της Βουλής πως σκόπευε να ψηφίσει υπέρ της αποδοχής. Θέλουμε να σημειώσουμε πως η αρχική ψήφος (το πάτημα δηλαδή του κουμπιού) είναι και αυτή που μετράει και δεν μπορεί να αρθεί. Το ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος σημείωσε στο πρωτόκολλο της Bουλής ότι ψήφισε λάθος, αποτελεί ένα φθηνό πολιτικό τρικ».

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Στοκχόλμης, Κώστας Φαραγγίδης,
μας δήλωσε με νόημα: «Είναι τελείως απαράδεκτο για ένα άτομο με ελληνικές ρίζες να μην παίρνει ανοιχτά θέση σε μια τόσο σοβαρή προσπάθεια, ούτε καν να λαμβάνει μέρος στην συζήτηση στη Bουλή αναφορικά με το θέμα, μιας και ήταν απών. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει συγνώμη».

Τελικά, η πρόταση για αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών μειονοτήτων στην οθωμανική Τουρκία δεν πέρασε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του σουηδικού κοινοβουλίου την καταψήφισε. Συγκεκριμένα, 245 βουλευτές ψήφισαν κατά, 37 υπέρ, ενώ 66 δήλωσαν παρόντες. Η ψηφοφορία στη Βουλή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου.

Πηγή: zougla.gr