ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Saturday, April 18, 2009

Ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης κατέκτησε τη Μασσαλία


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10ο AIGO VIVO Φεστιβάλ στην Μασσαλία στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα με εκπρόσωπο της τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης.

Οι περίπου 3500 θεατές και οι 300 χορευτές έδωσαν και φέτος τη μεγαλύτερη λάμψη στο θεσμό που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε σε όλη την Μασσαλία.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 14.
Συμμετείχαν 7 χώρες: Ελλάδα, Σλοβακία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία Γεωργία και Γαλλία η οποία παρουσίασε 6 διαφορετικά συγκροτήματα από όλη την επικράτεια.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης είχε 7 παραστάσεις στις οποίες οι παρευρισκόμενοι τους αποθέωσαν. Οι ποντιακοί ήχοι, οι ποντιακές ενδυμασίες, το χαμόγελο των χορευτών είναι εικόνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των ευρωπαίων πολιτών.
Η αποστολή που είχαν να φέρουν εις πέρας ήταν δύσκολη και κουραστική.
Σε αυτό συνέβαλαν το πλήθος των παραστάσεων αλλά και η ποικιλία των προγραμμάτων που είχε να εκτελέσει το χορευτικό.

Στο Φολκλορικό αυτό Φεστιβάλ οι προτιμήσεις των θεατών αλλά και των διοργανώνων έφεραν το Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης στην Πρώτη θέση.
Συγκινητική βεβαία ήταν η στιγμή που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.
Στο διάστημα αυτό, είχαν παράλληλα την ευκαιρία, να γνωρίσουν χορευτικά και ανθρώπους από όλες τις αποστολές, οι οποίοι τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα τους.

Ευχή όλων μας, αυτές οι επιτυχείς παραστάσεις στο εξωτερικό, να συνεχιστούν και αυτήν την πεποίθηση την ενισχύουν οι προτάσεις που έγιναν από διάφορες χώρες για την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Νεάπολης σε δικά τους Φεστιβάλ.
Από το
Ενημέρωση - News

ΠΗΓΗ:
http://enimerosi.madblog.gr/note/7120/html












Dimitris Tsavdaridis -
Δημήτρης Τσαβδαρίδης
eptalofos.madblog.gr
handball.madblog.gr
sports.madblog.gr
enimerosi.madblog.gr
dimitriostsa@yahoo.gr