ΕΜΕΙΣ ΑΔΑ ΚΙ IΝΟΥΜΕΣ,
Σ’ ΕΜΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ...

Thursday, May 24, 2007

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Διαμαρτυρία με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων

Κυριακή 09:45

Διαμαρτυρία έξω από το Τουρκικό προξενείο της Μελβούρνης πραγματοποίησαν ομογενείς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Παράλληλα, επέδωσαν και ψήφισμα με το οποίο ζητούν την αναγνώριση της Γενοκτονίας, από την Αγκυρα.
Η διαμαρτυρία έξω από το Τουρκικό Προξενείο ήταν μια από τις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης και Βικτορίας "για να τιμηθούν τα 353.000 (τουλάχιστον) αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου" όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της Σπύρος Κοροσίδης.
Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας σε ψήφισμα της ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει και τα ακόλουθα από την Αγκυρα:
"Την άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όλων των χριστιανικών πληθυσμών που ζούσαν στον χώρο της τότε Ανατολίας και σημερινής Τουρκίας. Τον σεβασμό της εθνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που αφήσαμε πίσω στον τόπο των προγόνων μας. Την άμεση λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Την αναστύλωση και επαναλειτουργία όλων τον Ορθοδόξων εκκλησιών και μονών του μαρτυρικού Πόντου και ολόκληρης της σημερινής Τουρκίας καθώς επίσης και όλων των αρχαίων ιστορικών Ελληνικών μνημείων. Την άμεση επιστροφή των περιουσιών, που ανήκαν στους Έλληνες και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου. Τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου και λοιπών περιοχών της Τουρκία όπου παρέμειναν και κατοικούν, και οι οποίοι καταπιέζονται και δεν τους επιτρέπεται να εξασκήσουν τα βασικά τους δικαιώματα χριστιανοσύνης, γλώσσας, πολιτισμού κλπ. Την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας από την πολύπαθη και μαρτυρική Κύπρο μας".

Α.Π.Ε.